Za učenje ni nikoli prepozno

Društvo Univerza za tretje življensko obdobje

(Ribnica, Sodražica in Loški Potok)

Poslanstvo društva Univerza za tretje življensko obdobje je ponuditi svojim članom in starejšim nenehno izobraževanje in usposabljanje na različnih področjih njihovih interesov.

Želite postati naš član?
Preprosto. Natisnite in izpolnite prijavnico in jo pošljete na naslov UTZO Ribnica, Knafljev trg 2, 1310 Ribnica. Obrazec lahko dobite TUKAJ!
Lahko pa preprosto izpolnite naš kontaktni obrazec, ki ga najdete v meniju “Kontakt” . V sporočilu napišite, da želite postati naš član in pritisnite gumb “Pošlji”! To je to.

Srečno

V junijskih Novicah Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje pišemo o tem, kaj se je dogajalo v mreži univerz, na spletnih posvetih mreže (računalniško izobraževanje, izobraževanje na daljavo, obvladovanje psiholoških pojavov sredi epidemije, vpliv socialno-kulturnega spola na udeležbo v izobraževanju); o tem, kaj se dogaja v Evropi in doma na temo izobraževanja starejših in temo drugih vprašanj starejših v družbi.

Izvedeli boste:
kako so starejši študenti in njihovi mentorji iskali nove načine učenja in kako so po korakih prispeli v izobraževanje po spletu. Mladi so jim bili pri tem vzor;
kako so si pomagali vzdrževati psihično ravnotežje in kakšno vlogo je pri tem odigrala pripadnost študijski skupini v Krškem, Domžalah, Ljubljani in drugod;
kakšni so rezultati naših raziskav o vključevanju v izobraževanje po spletu;
kako učenje angleščine prinaša aktualna védenja o starem starševstvu.
Brali boste o prostovoljstvu in punčkah iz cunj. Veliko se jih je rodilo med pandemijo!

Na vas čakajo
poročila z evropskih konferenc in poročila o znanju, ki smo si ga nabrali skupaj z vami ali za vas v evropskih projektih.
Ne pozabite tudi na vabila za bližnjo prihodnost!

Vabljeni k branju!

Za ogled E-novic (.pdf) kliknite TUKAJ.

Dušana Findeisen,
urednica